vk Banja Luka

Vaterpolo klub Banja Luka

Najtrofejniji vaterpolo klub u Bosni i Hecegovini
Osvajač kupa i prvenstva Bosne i Hercegovine
Učesnik I B lige Srbije
Osvajač kupa i prvenstva Bosne i Hercegovine

Nazad na početnu

Šampioni BiH

Za trajno pamćenje: VI kolo svjetske vaterpolo lige
10.5.2016.

Spektakl na GOB-u: Srbija Crna Gora

Vaterpolo utakmica između Srbije i Crne Gore, koja je zakazana za 10. maj od 19 časova, igra se u okviru takmičenja za Svjetski kup.
Još od vremena kada je Rukometni klub Borac osvojio titulu u Kupu šampiona Banjaluka nije imala priliku da organizuje sportski događaj ovako velikog rejtinga. To je isto kao da dovedete fudbalske reprezentacije Brazila i Francuske.

Utakmica se igra povodom 60 godina vaterpola u Banjaluci. Nadamo se da će ovaj okršaj dvije vrhunske reprezentacije i meč će doprinijeti popularizaciji vaterpola u Banjaluci, Republici Srpskoj i BiH. Ovo je praznik sporta u Banjaluci koji će teško biti ponovljen u skorije vrijeme s obzirom na kvalitet obje reputacije.
Spektakl na Gradskom olimpijskom bazenu opravdao je sva očekivanja, tražila se karta više, ali mjesta jednostavno više nije bilo.
Energija sa tribina prenijela se na igrače koji su vodili veliku borbu.
Odlučili su peterci jer nije bilo pobjednika poslije 32 minuta.
Miloš Ćuk nije bio precizan pa su se Crnogorci pobjedili i na neki način revanširali Srbiji za poraz u finalu Evropskog prvenstva januara ove godine u Beogradu.
Bez obzita na poraz Srbija se plasirala u finalni dio takmičenja Svjetske lige koje će održati u Kini, gdje će pokušati da odbrani šampionsku titulu.
Banjalučani su znali da pozdrave aktuelne svjetske i trostruke evropske šampione dok su ispoštovali i selekciju Crne Gore čijoj se himni nije zviždalo na početku meča.
Selektor "delfina" Dejan Savić bio je oduševljen prijemom publike u najvećem gradu Srpske.